Cu inima cat un purice mi-am dus ieri copila la vaccinat. Citisem si auzisem atatea pareri pro si contra vaccinarii, dar am considerat ca asa e mai bine, am mers pe mana medicilor care recomanda imunizarea. Nu, nu am incredere oarba in ei, dar de data aceasta mi-am ascultat instictul. I-am cerut prospectul vaccinului si l-am citit inainte sa o intepe si sa ii bage toti virusii aia. M-am speriat de pomelnicul reactiilor adverse ce pot aparea, dar asta a fost decizia noastra. Avem incredere in organismul puternic al Stefaniei si speram sa isi faca anticorpii usor.

Eu ma temeam de febra, inflamatii, dar mai ales de chestiile grave precum convulsii, paralizie sau encefalita. Da, am auzit si de autism si de decese! De fapt, chiar si o temperatura de 38° C ma sperie teribil. Dar am lasat asistenta sa o intepe. Stiu ca vaccinul nu ofera protectie completa, insa am cantarit avantajele si dezavantajele si balanta a inclinat in favoarea vaccinarii. Deocamdata!

image

Poate pana mai creste se schimba mentalitatea, dar nu as vrea sa fie marginalizata pentru ca nu este vaccinata. In fine! A plans putin, normal, nu i-a placut sa fie intepata. Mai mult am chinui-o eu cand am bagat-o inapoi in wrap si nu a fost usor fara oglinda, dar cu o asistenta care nu intelegea cum poate sa ma ajute.
Si am ajuns acasa, dupa ce am cumparat niste supozitoare cu paracetamol, pentru eventualitatea unei febre. Seara si noaptea au trecut usor cat de cat. Desigur, cu multe griji din partea mea. Micuta a fost agitata si am adormit-o mai greu si a plans. Dar probabil o deranja si burtica putin. I-am pus o compresa cu o felie de cartof rece peste locul intepaturii pentru ca mi se parea ca ar fi un pic rosu. Cam atat a fost seara. O data adormita de-a binelea nu s-a mai trezit de buna voie pana pe la 6 dimineata, asa cum e programul ei de obicei. Dar am trezit-o eu sa ii dau sa manance. Ii tot verificam cu mana temperatura corpului, dar a fost ok. Si e in regula, pana acum. Astazi am tot urmarit-o si nicio schimbare pana acum. De fapt, a murdarit mai multe scutece fata de media ultimelor zile. In urmatoarea perioada, la fel, o sa o urmaresc, sa vad daca apar ceva reactii. Bineinteles, sper ca nu!
Stiu ca sunt multe controverse pe acest subiect si cred ca n-ar trebui sa existe blamari sau critici nici de o parte, nici de cealalta. Asta e parerea si experienta mea si mi-o asum. O sa vedem ce va fi la urmatoarele vaccinuri.
La voi cum a fost experienta vaccinarii?

image