Simturile noastre sunt niste porti spre lume, iar materialele senzoriale sunt cheile pe care i le dam copilului pentru a le deschide – spunea Maria Montessori.

De curand, adica de cand stau acasa cu Stefania si ne-am obisnuit putin una cu cealalta, tot citind si rasfoind marele Internet m-am gandit eu asa: ce-ar fi daca m-as apuca eu sa-i fac cateva chestii utile micutei.

Asa mi-a venit ideea paturicii pe care copila sa stea, basca mai are si ceva ”de lucru”. Apoi mai am in lucru si vreo doua carti senzoriale. Dar intre timp, i-am facut un cub senzorial. Adica un cub realizat din materiale de culori si texturi diferite, plus niste accesorii cusute. Asa, copilul simte, aude, vede. Daca mai dau si cu ceva ulei parfumat de eucalipt sau levantica mai si miroase. Si inevitabil, parti din cub vor atinge gurita, asa ca mai si gusta. Sigur o sa-si foloseasca si simtul vestibular (echilibrul) si cel proprioceptiv (simtul de pozitie). Asa ca uite cum imbin eu utilul cu placutul.
image

Apoi mi-am zis ca si alti copii au nevoie de un asa cub. Ce-ar fi sa le dau si lor ”o cheie”? Deci, ne apucam de treaba la comanda. Mamici si tatici care doriti lasati un comentariu si stabilim detalii. 🙂