… E atunci când, înainte să deschizi ochii, simți mirosul cafelei. Și cum deschizi ochii vezi și ceașca aburindă lângă pat. Și dacă ai puțin noroc apuci să o bei caldă, în liniște și să îți mănânci și croissantul. Dacă nu, asta e! Gâdili și pupi copila cu chef de hârjoană și apoi bei cafeaua rece. Oricum e bună. Nu vrei să pățești ca altă dată: să o încălzești, dar să o bei tot rece. Nici nu mai contează că în ultima vreme cafeaua e tot fără cofeină. Gustul și mirosul dau plăcerea de a o savura.

Și e așa simpatic Alin cum pregătește de cu seară râșnița și filtrul de cafea și te întreabă ce vrei să mănânci dimineață. Orice numai dulce să fie. Și se execută. Știe că e posibil să fie cam singura masă până diseară, când luăm cina împreună. Asta pe lângă un fruct sau ceva mizilic pe care îl îmbuc când pun copila la masă și încerc să folosesc puterea exemplului.
Și uite așa primești la micul dejun fie un croissant, fie ceva pâine prăjită cu unt și dulceață sau răsfățul răsfățului: pancakes, french toast sau gofre. Și pe astea le înghiți repede înainte să se trezească copila și să atenteze la ele.
Și așa începe o zi bună…

image