Nu știu la alții cum e, dar în casa noastră, pe buzele noastre e mereu aceeași întrebare: „ce mâncăm azi?” Și dă-i și caută rețete pe net până ți se lungește gâtul de foame. Și în sfârșit găsești ceva care te atrage și vrei să te apuci de gătit. Deschizi frigiderul, te uiți în cămară…dar constați că nu ai chiar toate ingredientele. Ți se pare cunoscut scenariul?

Ce e de făcut?
1. Mergi la magazinul din cartier să cumperi repede cele necesare. Găsești aproape tot ce ai nevoie și adaptezi rețeta cum poți. E bună varianta, dar pe termen lung nu ieși prea avantajos la buzunar, ținând cont că ai cheltuit mai mult decât ai fi făcut-o dacă ai fi mers la un hipermarket, unde ai o varietate mai mare de produse.
2. Mergi la supermarket/hipermarket de unde pleci desigur și cu alte produse decât cele care erau pe lista de cumpărături. Asta e dovedită. Sfatul specialiștilor: nu te duce la cumpărături cu stamacul gol! Cred că am pățit-o cu toții…
3. Ieșiți și luați cina în oraș. Da, e și comod, poate fi și romantic, dar nu economic. În ritmul ăsta nu prea îți ajung veniturile.
4. Ai un plan alimentar săptămânal. Asta înseamnă economie de timp și de bani. Mergi și faci cumpărăturile o dată pe săptămână ca să ai ce îți trebuie pentru un meniu variat și sănătos.
Nouă ultima variantă ni s-a părut cea mai bună. Și ne-am gândit că dacă noi avem dilema „ce mâncăm azi” poate ar mai fi și alții în situația asta. Așa-i că și tu te confruntați cu asta? Da, știu cum e… Ei bine, există o soluție. Primești săptămânal pe e-mail meniul și lista de cumpărături. Vei avea mâncare sănătoasă și variată și faci economie de timp. Ți se pare scump mai puțin de 2 lei pe săpămână pentru o grijă în minus? Dacă vrei, intră aici și află mai multe.

IMG_0983.JPG