Nu sunt talentată la desen. Nu am făcut nici măcar un desen de care să fiu mulțumită. Dar de câteva săptămâni am descoperit cărțile de colorat pentru adulți. Adică auzisem mai demult de ele, dar nu le-am dat importanță. Ei bine, prin ianuarie, am dat din întâmplare, în cora, peste o astfel de carte. Am zis: de ce nu? Ia să încerc.

Mă și vedeam colorând împreună cu fetița mea. Fiecare pe cartea ei. Știu, mai e mult până departe. Dar am luat-o. Am pus-o pe un raft și am uitat de ea câteva zile. Apoi, într-o seară, am scos creioanele colorate și m-am apucat de colorat. Singura preocupare era să nu depășesc conturul desenului. Și uite așa, am ajuns să îmi acord aproape zilnic răgaz ca să colorez. 15-20 de minute în care doar colorez. Asta în timp ce copila doarme sau uneori împrăștie creioanele colorate lângă mine.

image

E chiar relaxant. Îți pune imaginația la treabă. Te face să îți eliberezi mintea de gânduri. Trebuie doar să te decizi ce culoare vei folosi. Uite cum la 26 de ani am descoperit că e plăcut să colorezi. Eu, antitalentul la desen.
Am văzut că sunt desene mult mai elaborate, realizate de artiști grafici ca Millie Marotta și Johanna Basford. Cărțile lor sunt tare lăudate, dar deocamdată sunt mulțumită de ce am. Investiția nu a fost chiar așa mare totuși: 16 lei. Și chiar am ce colora.
Așa că dacă vreodată ați stat pe gânduri, eu zic că merită să încercați să colorați câteva pagini de astea.

image