Weekendul ce tocmai a trecut am fost în excursie. Împreună cu un grup de prieteni de la cercetași am hotărât că e timpul de puțină recreere împreună. Ne-am împachetat și sâmbătă dimineața am pornit spre Suceava, la Gura Humorului. Ceea ce inițial era plănuit ca fiind un hike pe munte s-a transformat într-o ieșire în care am fost pelerini și am vizitat și un muzeu. Aveam ceva emoții pentru plecarea asta, după un nou episod de mastită cu două zile înainte. De fapt, chiar cu o noapte înainte am avut parcă un deja-vu și mi-am amintit de nopțile nedormite dinaintea unei plecări în excursie sau într-un camp.

Cu o vreme foarte bună și fără vreun program anume au fost două zile frumoase. Ne-am cazat la Casa Vicu din Gura Humorului, o zonă frumoasă unde merită să te întorci, nu doar pentru că ai ce vizita în jur, dar peisajul e superb, iar atmosfera pitorească. 

IMG_0596

Ștefania și-a făcut chiar o prietenă, o pisică.

IMG_0372

Ar fi fost fascinată dacă ar fi fost un câine, dar tot se uita după motanul ăsta și zicea „am”.

IMG_0386

Ștefania și motanul

Am vizitat Mănăstirea Humor și Mănăstirea Voroneț. Mi-a plăcut să le revăd și mi-am amintit de zarva din excursii, de colegii din școala gimnazială, de veselia excursioniștilor.

Mănăstirea Humor

IMG_0405

Mănăstirea Voroneț
image

image

Are cu cine semăna Ștefania de dă iama la suveniruri și jucării.

IMG_0455

IMG_0477

IMG_0473

Apoi am vizitat Muzeul Oului din Vama. Am văzut peste 3000 de ouă frumos colorate din zeci de țări, de la ou de gecko la ou de crocodil. Ștefania a adormit și Alin a rămas cu ea la mașină, altfel avea ce bocăni în vitrinele alea.

Muzeul Oului

Spre seară ne-am înfruptat din carne și legume rotite cu măiestrie de nașu’ pe grătar.


IMG_0517

IMG_0519

IMG_0566

Duminică am pornit spre Cacica, un loc de pelerinaj în care am fost dusă de mică de bunici și de mama. Au trecut ani buni de când nu am mai fost pe acolo. Ultima dată am fost ca voluntar, împreună cu cercetașii. Mi-a plăcut să revăd biserica frumoasă de acolo, grota ridicată în cinstea Maicii Domnului de la Lourdes și salina.

Biserica din Cacica

IMG_0674

Salina Cacica

IMG_0717

image

Fiecare vis are prețul său

Am plecat apoi spre Sadova, unde ne-am oprit să mâncăm, cu gândul că mergem până pe Rarău, dar n-a mai fost să fie. Deci am mâncat și… ne-am pozat.

IMG_0728

IMG_0749

Frumoase locuri, frumoase zile. Cum s-a simțit Ștefania? Cred că i-a plăcut să se plimbe. Sâmbătă a fost într-o stare bună, energică. Duminică nu a mai fost așa. Ori nu și-a făcut somnul, ori schimbarea locului, ori îi părea rău că plecăm, nu știu ce a făcut-o să fie mai puțin cooperantă. Frumoasă excursie, per total.

Mulțumim, Patriciu, pentru fotografii.