Pentru că am tot fost întrebată cu cine am născut, m-am gândit să scriu postul ăsta. Și eu la vremea aia eram în căutarea unui medic cu care să mă simt ok atât la consultații, cât și la momentul nașterii. Totuși e vorba despre ceva atât de intim și personal. Toate vrem să avem pe cineva profesionist și atent lângă noi. Prima dată, după mai multe recomandări, am fost la dr. Drăghici care mi-a confirmat sarcina. Apoi am aflat că și dânsa e însărcinată, deci nu mai puteam continua împreună. Aveam aproape 12 săptămâni când am început să caut alt medic. Aveam niște analize importante de făcut, iar eu nu eram decisă la cine să mă programez. Am căutat pe net, am întrebat în stânga, am întrebat în dreapta, am auzit multe nume.
Doctorul Corneliac mi-a spus de medicul Roxana Calapod. Oscilam între ea și Grigoriu Raluca. Am ales prima variantă. Am avut un feeling bun. Oferea atunci consultații la Clinica Luxor. M-am programat la ea. Și mă bucur că a fost așa.

image

Ce mi-a plăcut:
– explică pe înțeles. Am putut să îi adresez deschis orice întrebare și m-a lămurit. Mi-a explicat cât să înțeleg și cum va fi momentul debutului travaliului și cum va decurge nașterea.
– este la curent cu noutățile în domeniu.
– mi-a răspuns la telefon oricând sau m-a sunat ea la puțin timp dacă nu a putut răspunde imediat. Chiar și la câteva luni după ce am născut, am sunat-o fie din cauza mastitei (de două ori), fie pentru că nu știam ce să iau la o răceală și a fost foarte amabilă.
– m-a încurajat să aleg nașterea naturală, deși eram speriată că nu voi reuși din cauza bazinului mic. Nici faptul că am probleme cu ochii nu a fost un motiv să îmi recomande cezariana.
– m-a susținut pe toată perioada travaliului. A fost scurt travaliul, da, dar a stat acolo, m-a încurajat, mi-a explicat.
– cât am fost internată, m-a vizitat zilnic. Nu doar în salon, să mă întrebe cum mă simt, ci a verificat și operația de epiziotomie, în fiecare zi. Și sâmbătă, înainte de externare m-a vizitat.
– nu m-a chemat mereu la cabinetul particular. A dat consultații și la spital.
– e respectoasă, calmă, deschisă, comunicativă, drăguță.
Controalele de pe perioada sarcinii le-am făcut aproape lunar, dar și pentru că așa ne-am dorit noi, să vedem bebița și să ne asigurăm că e totul bine.
Cred că ce a ținut de ea a făcut ca să ne fie bine. M-a lămurit care e treaba cu epidurala, cu ora magică, cu asistarea soțului la naștere. Țin minte că a spus că o să mă dea drept exemplu pentru femeile care insistă că vor cezariană.

image

Din păcate, Ștefania a avut o fractură de claviculă la naștere, dar nu aduc nicidecum vreo acuză. Așa a fost să fie. Nah, spațiu mic, copil măricel. La două săptămâni de la naștere și-a revenit.
Concluzia? O recomand cu drag, după experiența mea! Nu știu ce ar fi putut să fie diferit. Poate auziți și de experiențe negative, e normal. Am auzit și eu cu vreo lună înainte de a naște. M-am speriat, da, dar am mers în continuare pe mâna ei (nici nu cred că puteam altfel). Fiecare corp e diferit, deci și fiecare naștere e diferită.

image