Sunt antitalent în bucătărie. Dar din când în când îmi place să îmi încerc norocul. Așa că m-am gândit să împărtășesc pe blog câteva rețete simple de încercat.

Rețeta de azi: brioșe cu ovăz, banane și caju

Au ieșit foarte bune. Din păcate am făcut doar trei. Doar pentru atât am avut ingrediente.

Așadar, am folosit:

  • o banană coaptă bine, pe care am zdrobit-o cu furculița
  • un ou, bătut bine
  • 2-3 linguri de lapte bătut
  • vreo 3 linguri de fulgi de ovăz
  • vreo 2 linguri de fulgi de cocos
  • 10-15 nuci caju, mărunțite grosier

 

Am amestecat toate ingredientele, dar am lăsat câteva bucățele de caju ca să pun pe deasupra în forme. Compoziția a ieșit destul de moale. Am pus în forme de silicon pe care le-am băgat în cuptorul preîncălzit pentru vreo 20 de minute la 180-200 de grade Celsius. Brioșele au ieșit moi în interior.

Simplu, nu? Am făcut ochiometric brioșele astea săptămâna trecută, iar copila a mâncat una întreagă, ceea ce e mulțumitor pentru mine.