Îmi plac brioșele. Alea cu chipsuri de ciocolată, învelite frumos în hârtiuțe colorate. Dar, în ultima vreme, de când încercăm să stabilim niște obiceiuri alimentare sănătoase pentru copilă, evităm zahărul. Așa că brioșele și ”dulciurile” au alt gust acum.

Într-una din zilele trecute am făcut niște brioșe cu brânză și pere care au avut succes la Ștefania. A fost o metodă bună de a folosi niște brânză dulce făcută în casă. Plus că aveam o pară care ”îmi făcuse cu ochiul” în piață și nu am putut să nu o iau. Am folosit, așadar:

  • două ouă
  • 150 ml lapte
  • 7-8 linguri de făină
  • o pară
  • 3-4 linguri brânză
  • o banană foarte coaptă

Am bătut bine ouăle, am adăugat laptele și făina și am amestecat bine. Separat, am pisat banana și am amestecat-o cu brânza (nu știam că e așa delicioasă compoziția asta. Am adăugat și puțină vanilie). Am amestecat cele două compoziții până s-au omogenizat. Am tăiat para cubulețe și am adăugat-o și pe ea în compoziție. Am turnat compoziția în forme și am lăsat la cuptor, la 180 grade Celsius, în jur de 25 de minute. Brioșele au ieșit moi și umede în interior, dar dulci și aromate.