Ce faci când cuptorul e ocupat de lasagna cu dovlecei pentru soț, iar tu plănuiești să faci pizza pentru copil? Exact, pizza la tigaie.

Se frământă un aluat din:

  • vreo 150 ml apă călduță
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • făină cât cuprinde să iasă un aluat lipicios și elastic.

Se dă castronul cu aluat pe mâna copilului să se mozolească și el. Nu, domnișoara nu vrea să bage mâna în aluat, câh. E mai interesantă punga de făină. Își găsește apoi de treabă cu formele de brioșe și alte ustensile de prin dulap.

Se ia, așadar, o tigaie mare. Se unge cu puțin ulei de măsline și se întinde aluatul cu mâna unsă cu ulei. Se lasă deoparte în timp ce pregătești toppingul. Adică cam ce găsești prin casă:

  • câteva felii de dovlecel
  • un pumn de boabe de porumb
  • câteva feliuțe de ardei
  • 1-2 ciuperci
  • cașcaval ras
  • câteva fășii de carne rămasă de la cina anterioară
  • sos: pastă de tomate, apă, oregano

Copilul dă semne că ai stat prea mult în bucătărie. Reușești la maga viteză să termini de feliat dovlecelul și iei copilul în brațe. Ungi aluatul cu sosul de roșii și începi să „arunci” pe el ceea ce ai pregătit. Pui capacul pe tigaie și lași la minimum focul la arzătorul mare.

În 15 minute a fost gata de mâncat pizza noastră. Aluat destul de gros, dar bine copt și ușor crocant. Eu am mai picurat puțină apă în tigaie când mi s-a părut că se colorează aluatul prea repede dedesubt.

A mâncat copilul? Ei, aș! A ciugulit ca o veritabilă vrăbiuță, ca de obicei.