Se pare că Ștefaniei îi plac cărțile. Iar asta nu poate decât să mă bucure. Înainte erau puse pe sus, în bibliotecă, iar ea se cerea sus pe birou ca să ajungă la raftul cu cărți și de acolo mai scotea câte una. Acum i le-am pus la îndemână. Nu sunt așezate prea ordonat, îmi imaginam altfel raftul cărților, dar poate o să arate cât de curând așa cum l-aș vedea eu: să aibă și un locușor de lecturat, un culcuș unde să ne cuibărim amândouă și să citim povești.

wp-image-449108005jpg.jpg

De azi, Ștefania are în biblioteca ei o nouă carte din seria Hoinari prin anotimpuri. E noua apariție: Noaptea. Am observat că îi plăcuse copilei Hoinari prin anotimpuri – vara. Urmărea personajele, imita animalele, asculta când îi povesteam ce fac personajele. Așa că am zis că merită să îi completez colecția. Dădusem comandă săptămâna trecută, iar azi urma să vină. Am ratat apelul curierului, l-am sunat eu și a rămas să ne vedem la colțul blocului, că e plecat din zonă și nu are cum să se mai întoarcă. Am luat deci banii și copila și am ieșit pe ușă. I-am da ei banii să îi țină și îi povesteam că mergem să cumpărăm o carte cu ei. Nu știu cât a înțeles ea că în ambalajul ăla de carton e o carte pentru ea, dar a întins frumușel bănuții către curier. Și am plecat spre casă.

wp-image-241070834jpg.jpg

Ce mai trăgea și ea de ambalaj și cum i-au mai mai lucit ochii când am scos cartea aia cât ea de mare! Vreo 10-15 minute a stat concentrată și a întors-o pe toate părțile. Și eu lângă ea. Dacă are același succes ca și cealaltă din aceeași serie, e de bine. Mai ales că personajele au continuitate. Vara viitoare sigur o să fie altfel interesată de carte, o să observe alte detalii, o să stăm altfel de vorbă. A fost o investiție bună, spun eu.

wp-image-206729813jpg.jpg

wp-image-525875175jpg.jpg

Nu are ea răbdare să îi citesc povești, dar urmărește imagini. A fost atrasă de o carte pe care o luasem eu pentru mine, cu 100 de jocuri pentru dezvoltarea rapidă a bebelușului. A făcut ferfeniță cartea aia, atât a dat paginile înainte și înapoi, scotea silabe și imita ce face bebe în imagini. Apoi era ocupată și cu o carte frumos colorată cu coperți cartonate și plină de povești „minunate” de la editura Girasol.

wp-image-1221913229jpg.jpg

A mai rupt din pagini, a mai mușcat din unele cărți, dar încă e atrasă de cărți mai vechi, pe care i le luasem când nu împlinise încă un an: Frumoasa și bestia, The red tractor de la Usborne, Motanul încălțat și alte cărți în germană pe care le-am luat pentru imagini.

Cu unele cărți, patru la număr, m-am grăbit foarte tare. Credeam că la 2-3 luni un bebeluș stă să îi citesc eu basmele românilor sau Povești de Frații Grimm. Își așteaptă și ele rândul în bibliotecă.