Că tot e sezonul și sunt pline tarabele de prune, ia să fim și noi în ton și să facem un crumble. Nu aveam nicio așteptare la cum ar trebui să fie, nu cred că am mai mâncat. Vroiam ceva simplu și ușor de făcut cât doarme Ștefania. Și să fie, desigur, un desert/o gustare pe care să o pot oferi cu încredere și copilei. 

Crumble cu prune 

  • 800 g prune foarte coapte
  • 100 g unt rece
  • 200 g făină
  • un gălbenuș
  • o mână de migdale mărunțite

Am ras untul, am adăugat făină și gălbenușul de ou. Am frământat bine de a ieșit un ceva fărămițat. Am pus aluatul la frigider. Între timp am spălat prunele, le-am scos sâmburii și le-am tăiat cubulețe. Am uns o tavă yena cu unt, am presărat din aluat. Apoi am împrăștiat prunele. Deasupra am presărat și restul de aluat. Am pus la cuptor pentru vreo 40 de minute. Între timp s-a trezit Ștefania, așa că am dat la râșniță niște migdale pe care le-am presărat pe deasupra.

A ieșit destul de moale ca textură, dulce-acrișor la gust și delicios, spun eu. Copila a gustat puțin, restul am devorat noi.