În unele dimineți, Alin ne răsfață cu clătite. Dacă pentru mine e simplu, le ung cu ceva Nutella sau gem, pentru Ștefania nu e la fel de simplu. Într-o zi i-am pus banană pisată, altă dată i-am pus cremă de brânză. Ei bine, am zis să caut să fac ceva dulceață și pentru ea. Și am făcut.

Dulceață de nectarine și piersici

Sau mai bine zis nectarină, piersică și banană, că am făcut doar de probă. A ieșit un borcan de 400 g și o lingură.

  • o nectarină mare
  • o piersică mare
  • o banană coaptă bine + un rest rămas nemâncat
  • zeama de la jumătate de lămâie

Am pisat banana cu furculița, iar restul fructelor le-am tăiat cubulețe. Cât am putut am dat coaja jos, mai ales la piersică. Am pus la fiert, amestecând des. A stat pe foc mediu cam 30 minute. Cu câteva minute înainte să fie gata, am turnat zeama de lămâie. Apoi, am pus într-un borcan pe care l-am închis bine și l-am sterilizat la cuptor, că tot era pornit pentru altceva. Nu pot descrie ce bine mirosea în bucătărie cât fierbea dulceața. Iar gustul… gustul e dulce 🙂 Foarte dulce. Și la textură e foarte fain, cu banana moale și mai simți cubulețele de nectarină sau piersică. Merită încercat. La noi se cam golește borcanul.

Rețeta de clătite e: apă, ou, făină.