Știți ce se întâmplă săptămâna viitoare? La începutul lunii octombrie e Săptămâna Internațională a Bebelușilor Purtați (IBW) și chiar avem evenimente și în Bacău pentru a marca așa cum se cuvine. Popularizez și eu programul pus la cale și distribuit de organizatori, Grupul Babywearing Bacău și Centrul Părinții Spun Prezent. 

img_4441

Luni, 3.10.2016
16:00-18:00 Babywearing teoretic – locația: Club Oblio
Un pic de teorie despre Babywearing și nu numai, iar în pauze o minisesiune foto pentru fiecare participant.

Ateliere vor fi ținute de:
1. Celina Ivan, consilier parental – Despre Conectare
2. Mariana Zamfir – Babywearing din perspectiva producătorului
3. Adriana Zamifrescu – Părinți de nota zece!
4. despre diversificarea – model tradițional, va povesti un medic pediatru

În pauze, fiecare participant va avea ocazia de a-și face o minisesiune foto profesională, într-un loc special amenajat, iar la final va primi și un cadou din partea sponsorilor. În program e și o tombola mică!

Vă rugăm să vă înscrieți prin trimiterea unui mesaj pe mail la adresa ola.alexiu@yahoo.com sau la numărul de telefon 0744389430 (numele, prenumele și numărul de contact). Numărul locurilor este limitat! Intrarea este gratuită.

Marți, 4.10.2016
16:00-17:00 Babywearing sportiv – Zumba cu bebelușii în sisteme – Locația: Autentic Fit

Vom dansa Zumba cu Mădălina Ghintuială… și cu bebelușii în sisteme!

Vă rugăm să vă înscrieți prin trimiterea unui mesaj pe mail la adresa ola.alexiu@yahoo.com sau la numărul de telefon 0744389430 (numele, prenumele și numărul de contact). Numărul locurilor este de 25 de persoane! Intrarea este gratuită.

Joi, 6.10.2016
16:00-18:00 Babywearing distractiv – Locația: Club Oblio
Multă voie bună și distracție, iar pentru final tombola cu multe premii valoroase! Nu se fac înscrierile, iar intrarea este gratuită.

Se anunță ceva frumos, deci.

 

img_20160618_154608

Rămân îndrăgostită de sistemele de purtare și încă mai cred că sunt o bună invenție. Asta deși de vreo două-trei luni am rărit binișor reprizele de purtare ale copilei. Ștefania a crescut și acum vrea să stea în cărucior. După ce a trecut bine de 10 kilograme, am cam început să le simțim la spate. Desigur, sistemele ergonomice sunt făcute să suporte mult mai mult, dar noi am ajuns la un punct în care am tras concluzia că e suficient cât am purtat-o exclusiv. Atât am putut noi. Nu-i bai, are și acum momente când refuză să stea în cărucior, dar să zicem că are scuze, vrea pe jos, normal. Nu renunțăm nici la purtat, în zilele ploioase și reci a fost ocazia perfectă să îmi simt puiul aproape de mine. Și cu siguranță o să o mai port pe distanțe scurte, că tot vine vremea rece.

Mi-ar plăcea să văd cât mai mulți bebeluși purtați în sisteme ergonomice. Beneficiile le-am trecut și eu în revistă aici, găsiți și aici scris.